Nippelmix voersysteem

Bij een vleesvarkenshouder hebben we in de afgelopen tijd een nippelmix systeem gerealiseerd. De varkenshouder verstrekt zijn vleesvarkens naast het gebruikelijke droogvoer een mix van tarwegist concentraat (komt vrij bij de winning van bio ethanol uit tarwe), kaaswei (afkomstig van kaas producerende zuivelindustrie) en tarwezetmeel (restproduct van uitgewassen tarwebloem) op de drinknippels van zijn voerbak.
Vanuit de opslagtanks wordt in de weger/menger automatisch het juiste mengsel bereid door de Fancom regelcomputer. De varkenshouder kan verschillende voerbeurten instellen, waarna het mengsel automatisch aan de varkens verstrekt wordt.
Door het gebruik van bijproducten kan de varkenshouder besparen op voerkosten, kan het gezondheidstechnisch voordelen bieden door de zuurtegraad van de producten en draagt het gebruik van restproducten bij aan de verduurzaming van de sector.
Ook benieuwd naar de mogelijkheden om op uw voerkosten te besparen? Neem dan vrijblijvend contact op met Christian Ottink: 074-3494301.

Bekijk brochures

Meer weten?

Neem contact op

Foto's